Bekijk 109 diensten

 • Autisme ondersteuning

  Autisme ondersteuning

   Zonder verwijzing 

  Autisme Netwerk Friesland is een samenwerkingsverband van organisaties die de levenskwaliteit en zelfredzaamheid van mensen met autisme en hun naasten duurzaam willen ondersteunen.

  Doelstellingen: 

  • Het hulp aanbod voor mensen met autisme in Friesland passend en sluitend maken op alle levensgebieden in alle levensfasen.
  • Het aanbod van organisaties in Friesland zichtbaar maken voor elkaar, mensen met autisme en hun netwerk.
  • Gezamenlijk activiteiten ontplooien ter bevordering van de samenwerking voor en met mensen met autisme.
  • Het signaleren van knelpunten in de provincie en waar het kan, actie op ondernemen.
  Autisme Netwerk Friesland
 • Huisarts Oosterwolde

  Huisarts Oosterwolde

   Zonder verwijzing 

  Bij Huisartsenpraktijk De Brinkhof kun je terecht over al je vragen op het gebied van gezondheid. Voor het stellen van deze vragen biedt de praktijk een spreekuur aan. 

  Kijk voor de tijden en openingstijden van Huisartsenpraktijk De Brinkhof op de website.

  Huisartspraktijk De Brinkhof
 • Coaching en Training

  Coaching en Training

   Zonder verwijzing 

  Coaching

  Bij individuele coaching maak ik gebruik van Kleuren-Wijs, geweldloze communicatie en homeopathie.

   

  Trainingen

  De leeftijdsgroep waar ik de meeste ervaring mee heb is pubers. Met mijn trainingen probeer ik zo veel mogelijk pubers
  en ouders of begeiders te bereiken. Met mijn trainingen wil ik graag bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van kinderen in een hele turbulente fase van hun leven.

   

  Tarieven

  • Coaching: 55 euro per uur (inclusief btw).
  • Trainingen: dit verschilt per training. Neem hierover gerust contact op.
  Ik lief mij Coaching en Training
 • Psychosomatische fysio Appelscha

  Psychosomatische fysio Appelscha

   Zonder verwijzing 

  De psychosomatisch fysiotherapeut behandelt mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, waarbij sprake is van:

  • chronische pijnklachten of (te) lang aanhoudende klachten
  • onverklaarde klachten
  • depressie en/of angststoornissen
  • burn-out
  • oncologie

  Meer dan de “gewone” fysiotherapeut heeft de psychosomatisch fysiotherapeut aandacht voor zowel de geestelijke als de lichamelijke aspecten die het welzijn van mensen beïnvloeden. Vaak blijkt dat er sprake is van een verstoring van het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, en tussen spanning en ontspanning. De psychosomatisch fysiotherapeut helpt de cliënt weer in evenwicht te komen, onder andere door middel van oefeningen.

  Fysiotherapie praktijk van der Kooi
 • Ontspanningsmassage Appelscha

  Ontspanningsmassage Appelscha

   Zonder verwijzing 

  Een ontspanningsmassage is een massage met een kalmerende en rustgevende werking. Je ademhaling wordt dieper, spieren en pezen worden soepeler, de doorbloeding wordt bevorderd en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd. Stress en allerlei fysieke ongemakken kunnen erdoor verminderen. Er ontstaat een gevoel van heerlijk welbehagen eventueel ondersteunt door ontspannende en rustgevende muziek. Ik raak aan met aandacht zodat je meer bewust bent van je eigen lichaam. Dit moment van rust en aandacht voor je lichaam helpt je je gedachten los te laten en los te komen van de dagelijkse stress. Door ontspanning van je lichaam zorg je tegelijkertijd voor het ontspannen van je geest. Na een massage voel je je vrijer, lichter en opgewekt. Je kunt een deel van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld nek, rug en schouders, Het is ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren. 

  Massagepraktijk De Hand van de Smid
 • Corona revalidatie

  Corona revalidatie

   Zonder verwijzing 

  Heeft u Corona(covid-19) gehad en bent u opgenomen geweest in het ziekenhuis of dit thuisdoorgemaakt en merkt u dat het herstel achterblijft? Bij Fysio Centrum Vitaal kunt u onder begeleiding van een geschoolde fysiotherapeut revalideren.

  Ex-coronapatiënten ervaren wisselende klachten, welke in de acute fase en soms wel weken tot maanden na de besmetting aanwezig kunnen zijn. Men ervaart klachten zoals; vermoeidheid, kortademigheid, moeite met prikkelverwerking, verlaagde belastbaarheid en ook cognitieve problemen (geheugen, concentratie).

  Uit ervaring blijkt dat iedere patiënt “anders” is/andere klachten ervaart. Wij als fysiotherapeuten van Fysio Centrum Vitaal willen dan ook voor ieder individu een passend revalidatie traject realiseren. De revalidatie is met name gericht op re-activatie en het herwinnen van het vertrouwen van/in het lichaam, waarbij de balans tussen belasting en belastbaarheid van zowel fysiek als mentaal op de voorgrond staan. 

  Komt u zelf in aanmerking of kent u iemand die in aanmerking komt voor revalidatie na Covid-19, neem dan vrijblijvend contact op met Fysio Centrum Vitaal. 

  Kijk voor meer informatie op de website.

  Fysio Centrum Vitaal
 • Mantelzorglijn

  Mantelzorglijn

   Zonder verwijzing 

  Mantelzorglijn, voor al je vragen over mantelzorg

  Zorg  je voor een ander en heb je vragen? Wil je graag een advies over je persoonlijke situatie? Of heb je behoefte aan een luisterend oor? De medewerkers van de Mantelzorglijn staan voor je klaar.

  Bel de Mantelzorglijn: 030 – 760 60 55
  WhatsApp: 06 27 23 68 54
  Mail: mantelzorglijn@mantelzorg.nl

  Bereikbaar op werkdagen van 9 – 17 uur

  MantelzorgNL
 • Mantelzorgwaardering

  Mantelzorgwaardering

   Zonder verwijzing 

  De mantelzorgwaardering wordt jaarlijks uitgedrukt in de vorm van een leuke ontspannen activiteit voor (jonge) mantelzorgers in de Gemeente Ooststellingwerf.

  Activiteiten
  Dag van de mantelzorg
  * Op verschillende momenten in het jaar zetten we (jonge) mantelzorgers in het zonnetje. 
  * Respijtweekend (gratis!)
  Twijfel je of wel of niet mee kan met 'e'en van de activiteiten, neem dan contact op met de mantelzorgconsulent Claudia Hekkema. Dan kijken we samen naar een oplossing. Tijdens het respijtweekend zorgen wij dat jouw taken als mantelzorger even overgenomen worden. Zodat jij tijd hebt voor jezelf. De Respijtweekenden zijn dit jaar in de maand september.

  Mocht u niet kunnen deelnemen aan de activiteiten dan bestaat er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een presentje. U kunt dit aangeven bij de Mantelzorgconsulent. 

  Gebiedsteam
 • Coaching Oosterwolde

  Coaching Oosterwolde

   Zonder verwijzing 

  Je kan bij mij terecht met vragen over het vergroten van je zelfinzicht, het ontdekken van je talenten en drijfveren, het begrijpen van je valkuilen en leren hoe hier effectiever mee om te gaan, het aanleren van nieuwe competenties. Als je het gevoel hebt op een bepaalde manier niet verder te komen in je werkzame of privé leven help ik je met het verkrijgen van zelfinzicht en een nieuw perspectief.

  Als erkend psychologe kan ik je tevens helpen met het verwerken van nare ervaringen die je belemmeren om vrij en vol vertrouwen in het leven te staan. Ik ondersteun je bij het bereiken van je doelen door het aanleren van nieuwe vaardigheden en je te coachen op transformatie van je situatie.

  Kijk voor meer informatie op de website.

  Anita Smeding coaching en consultancy
 • Beweegplein

  Beweegplein

   Zonder verwijzing 

  www.beweegplein.nl is een website die overzicht biedt van alle sport- en beweegaanbieders in de gemeente. Je kunt filteren per dorp of per beweegactiviteit. Daarnaast kun je via deze website zien welke sportaccommodaties beschikbaar zijn voor verhuur en welke beweegactiviteiten op de agenda staan.

  Scala Welzijn
 • Sacrale Dans, een meditatieve cirkeldansvorm

  Sacrale Dans, een meditatieve cirkeldansvorm

   Zonder verwijzing 

  Sacrale Dans is een meditatieve dansvorm op klassieke, folklore en eigentijdse muziek. We volgen met onze voeten de soms oeroude patronen rond het midden, dat het seizoen en het thema reflecteert. Zowel de muziek als de beweging kunnen ons ergens brengen waar onze woorden dat vaak niet kunnen. Op die manier kunnen wij ook van binnenuit in beweging komen.
  Danservaring is niet nodig, de dansen worden uitgelegd en in de kring word je meegenomen door de ander.

  We dansen om de 14 dagen, afwisselend op de vrijdagochtend/ -middag en de vrijdagavond. Je kunt kiezen of je één keer per maand danst op de ochtend/ middag of op de avond. Of nog fijner; elke twee weken dansen, zowel op de ochtend/middag als op de avond. Het thema is dan hetzelfde en dat geldt ook voor veel dansen. Er is dan nog meer mogelijkheid tot verdieping.

  De dansvorm zorgt voor verbondenheid in de groep en heelwording.

  Sacrale dans is met name voor 18 jaar en ouder.

  Kijk voor de actuele kosten op de site!

  Lichtfontein
 • Dagcentrum Ooststellingwerf

  Dagcentrum Ooststellingwerf

   Zonder verwijzing 

  Een bezoek aan het Dagcentrum Ooststellingwerf kan interessant voor u zijn als u moeite heeft thuis de dag door te komen. Ook als u mantelzorger bent van iemand met dementie kan dit het geval zijn: hoe houdt u de boel samen op de rit, hoe houd u het vol? Het Dagcentrum kan u helpen om weer op kracht te komen. Het Dagcentrum is ook bedoeld om u in uw thuissituatie te ondersteunen. Of u nu zelf dementie hebt, of mantelzorger bent. De activiteiten in het Dagcentrum zijn er ook op gericht om u hier in te ondersteunen.

  Wat kost een bezoek aan dagcentrum Ooststellingwerf?
  Wanneer u een bezoek brengt aan het Dagcentrum Ooststellingwerf zijn er voor u geen kosten aan verbonden. Doordat we vanuit ZuidOostZorg afspraken hebben gemaakt met gemeente Ooststellingwerf. Wanneer u ’s middags gebruik wilt maken van de warme maaltijd in het Dagcentrum vragen we daar wel een kleine vergoeding voor.

  Vervoer
  Uiteraard is het fijn als u op eigen gelegenheid naar het Dagcentrum kunt komen. Lukt het niet om zelf te komen? Dan kunt u gebruik maken van Taxi Kort Wanneer u dit aan ons doorgeeft regelen wij de aanmelding voor u. Ook het vervoer naar het Dagcentrum wordt u kosteloos aangeboden vanuit de WMO. 

   

  Stichting ZuidOostZorg
 • Stichting Sensoor de landelijke luisterlijn

   Zonder verwijzing 

  De Luisterlijn is dag en nacht, het hele jaar door, bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek. Per mail, alle dagen van de week per chat en 24/7 per telefoon. Met dank aan ruim 1500 vrijwilligers die daarvoor training en begeleiding krijgen door deskundige beroepskrachten.

  Luisterlijn Leeuwarden: 058 - 213 20 00

  Sensoor de Landelijke Luisterlijn
 • Dagactiviteiten Senioren Oldeberkoop

  Dagactiviteiten Senioren Oldeberkoop

   Zonder verwijzing 

  Wij organiseren elke dinsdag en woensdag dagactiviteiten voor senioren in de Mejander in Oldeberkoop. We beginnen om 10:00 uur en de dag sluit om 15:00 uur.

  Het doel van deze dagen is om gezellig samen te kunnen zijn en de verbinding met leeftijdsgenoten te kunnen blijven maken.

  De indeling van de dagen is ongeveer als volgt:

  • Om 10:00 uur beginnen we met koffie en wat lekkers. Hierna volgt een welkom, eventuele mededelingen en wordt het programma van de dag doorgenomen.
  • Om 12:00 uur volgt een vers bereide warme maaltijd;
  • Na het middageten een activiteit;
  • Rond 14:00 uur volgt er nog thee en om 15:00 uur keert iedereen huiswaarts.

  Het programma op beide dagen wisselt elke week en is dus zeer divers. Eigen inbreng van de deelnemers in het activiteitenprogramma wordt gewaardeerd. Wij maken dankbaar en veelvuldig gebruik van Oldeberkopers die zich belangeloos een ochtend beschikbaar stellen om hun talenten bij ons naar voren te brengen. Zo zijn er bijvoorbeeld muzikale activiteiten geweest begeleid met zang of instrument, spelletjes (klaverjassen, rummikub, sjoelen, etc), creatieve activiteiten zoals schilderen, sleutelhangers maken of bloemschikken. Maar ook sportieve activiteiten als gymnastiek en yoga en het tonen van films of ander beeldmateriaal, behoren tot onze activiteiten.

  Af en toe organiseren wij ook uitstapjes als een boottocht, tulpenroute of we gaan naar een kerstmarkt,

  Wij vragen voor deze dag een eigen bijdrage van 7,50 euro per keer. Dit is inclusief koffie/thee, drinken en de warme maaltijd.

  Lijkt het u leuk om eens de sfeer te proeven op een van deze dagen? Neem dan contact met ons op of met een van onze vrijwilligers.

  Kijk voor meer informatie op de website.

  Stichting Wel-Zijn op dorpse schaal
 • Begeleid werken Oldeberkoop

  Begeleid werken Oldeberkoop

   Zonder verwijzing 

  Wij faciliteerden elke dinsdag en woensdag een arbeidsparticipatieplek. Samen met een jobcoach wordt deze plek ingericht en begeleid.

  Kunt u geen betaald werk doen? Misschien kunt u dan aan de slag op een participatieplek bij ons? U helpt onze organisatie dan nuttige en leuke activiteiten uit te voeren en u ontmoet andere mensen.

  Het is geen betaalde baan en heeft geen gevolgen voor uw uitkering.

  Stichting Wel-Zijn op dorpse schaal
 • Informatie Jeugdhulp in Friesland

  Informatie Jeugdhulp in Friesland

   Met verwijzing 

  Heb je een verwijzing (indicatie) voor jeugdhulp? De beschikbaarheidswijzer voor Jeugdhulp in Friesland geeft een overzicht van het aanbod van (hoog)specialistische jeugdhulp, ondersteuning bij ernstige dyslexie, crisishulp en pleegzorg.

  Let op! Hiervoor is dus een verwijzing nodig.

  Als u deze verwijzing niet hebt, kijk dan op deze sociale kaart naar de mogelijkheden voor hulp waar u geen verwijzing voor nodig heeft. Komt u er niet uit? Neem dan contact op met het gebiedsteam Ooststellingwerf.

  Gemeente Ooststellingwerf
  Productcode
  0001 Jeugdhulpverlening