Bekijk 19 diensten

 • Individueel openbaar vervoer

  Individueel openbaar vervoer

   Zonder verwijzing 

  Het kan soms lastig zijn om bij een bus- of treinstation te komen. De haltes in Friesland kunnen vrij ver uit elkaar liggen. Daarom is in de provincie Friesland het initiatief de Opstapper in het leven geroepen. Met de Opstapper is het mogelijk om vanaf een halte of adres in een dorp naar de dichtstbijzijnde halte van de reguliere bus te reizen. 

  Met de Opstapper reist u voor een vast bedrag van € 2,50 tussen een Opstapperhalte en de halte van een reguliere bus. Ook is het mogelijk om opgehaald te worden van, of gebracht te worden naar, een afgesproken adres. Hier wordt een meerprijs van € 4 voor gerekend.

  Kijk voor meer informatie op de website.

  Personenvervoer Kort
 • Elektrische duofiets

  Elektrische duofiets

   Zonder verwijzing 

  Op de elektrische duofiets kun je samen naast iemand zitten terwijl je beide trapt en één iemand stuurt. De fiets is erg geschikt als je niet meer zelfstandig kunt fietsen, maar wel wilt bewegen in de buitenlucht.
  Je kunt deze duofiets huren bij Fietsverhuur Kramer in Appelscha. Dan kun je samen met een partner, vriend of fietsmaatje een fietstocht maken. 
   

  Kramer Fietsverhuur Appelscha
 • Leerlingenvervoer

  Leerlingenvervoer

   Zonder verwijzing 

  Leerlingenvervoer is vervoer van en naar school, voor kinderen die speciaal onderwijs volgen of omdat de school ver weg ligt. Leerlingenvervoer kan vervoer zijn per taxi, maar ook met de eigen auto of het openbaar vervoer of fiets. De kosten daarvan kunnen soms (gedeeltelijk) worden vergoed.

  Gemeente Ooststellingwerf
 • Rolstoelvervoer

  Rolstoelvervoer

   Zonder verwijzing 

  Maakt u gebruik van een rolstoel of scootmobiel en wilt u er graag op uit met de taxi? Met onze speciale rolstoeltaxi’s brengen wij u met plezier naar uw gewenste bestemming. Bent u niet alleen, maar met een kleine groep? Dan staat onze rolstoelbus voor u klaar. Zo maken wij met ons taxivervoer uitstapjes voor iedereen mogelijk. 

  Wilt u onze rolstoeltaxi of rolstoelbus reserveren? Of heeft u vragen over het vervoer van rolstoelgebruikers? Neem contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 0516-422222. We helpen u graag!

  Voor meer informatie kunt u ook tercht op de website.

  Personenvervoer Kort
 • Flexitax

  Flexitax

   Zonder verwijzing 

  Zoekt u efficiënt en betaalbaar taxivervoer en heeft u iets meer tijd? Dan is Flexitax, een (deel)taxiproduct wat we samen met een aantal Friese collega’s aanbieden, geknipt voor u!

  Flexitax staat voor flexibel en betaalbaar taxivervoer.  Zeven dagen in de week tussen 06.00 uur en 24.00 uur brengt Flexitax u op uw plaats van bestemming. Een dagje winkelen, vrienden bezoeken of een medische afspraak? Geen probleem voor Flexitax! 

  Voor Flexitax betaalt u € 6,60 per OV-zone plus een instapzone. Wanneer u met meer personen reserveert, dan betalen de 2e t/m de 8e persoon een instaptarief van € 0,60 en € 0,60 per zone. Bij uw reservering hoort u gelijk wat uw taxirit kost.

  Voor meer informatie kunt u tercht op de website.

  Personenvervoer Kort
 • Buitenschoolse opvang

  Buitenschoolse opvang

   Zonder verwijzing 

  De buitenschoolse opvang is voor kinderen in de basisschoolleeftijd (4 tot 12 jaar) voor of na schooltijd. Dit wordt ook voorschoolse opvang (vso) en naschoolse opvang (nso) genoemd. Een bso vangt de basisschoolkinderen ook op op vrije dagen, zoals studiedagen van de school, en in vakanties. Kinderen worden opgevangen in groepen van maximaal 30 kinderen. Dat is afhankelijk van de leeftijd en het aantal beroepskrachten.

  Vervoer

  Vanaf het tijdstip dat kinderen uit school komen, vallen de kinderen die naar de buitenschoolse opvang gaan onder de verantwoordelijkheid van de kinderopvangorganisatie. Als dit mogelijk is lopen de kinderen van de school naar de BSO. Lukt dit niet dan maken we gebruik van een busje/ auto of soms zelfs van de fiets.

  In Oosterwolde rijden we ook met de BSO bus, de verbeterde versie van de Stint. Dit is een elektrisch aangedreven vervoersmiddel, waar 10 kinderen in vervoerd kunnen worden.

  Flexkidz Kinderopvang
 • Inloopspreekuur

  Inloopspreekuur

   Zonder verwijzing 

  Het Gebiedsteam Ooststellingwerf is er voor vragen over zorg, welzijn, gezondheid, geld, jeugd en mantelzorg. U kunt zonder afspraak langskomen op ons inloopspreekuur. Het inloopspreekuur is op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur bij het Gebiedsteam in het Gezondheidscentrum aan de Brink 1 in Oosterwolde.

  We hebben inloopspreekuren op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur op het gemeentehuis, 't Oost 11, 8431 LE Oosterwolde. 

  Wil je niet naar het spreekuur maar wel contact met het gebiedsteam? Dat kan door te mailen of te bellen:

  • Telefoon: (0516) 820 100 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur)
  • E-mail: gbt@ooststellingwerf.nl

   

  Gebiedsteam
 • ANWB Automaatje Ooststellingwerf

  ANWB Automaatje Ooststellingwerf

   Zonder verwijzing 

  Bij AutoMaatje vervoeren vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto minder mobiele buurtgenoten van A naar B. Hiervoor ontvangen zij van de deelnemer een kleine kilometervergoeding.
  Het gaat om ritten naar bijvoorbeeld de kapper, de huisarts, het ziekenhuis, maar ook weer lekker op de koffie bij een vriendin of naar een uitje. Naast de rit is vooral het sociale contact belangrijk.  

  Wilt u gebruik maken van AutoMaatje?
  Neem minimaal twee dagen van tevoren contact op met ANWB Automaatje Ooststellingwerf. We zijn op ma-di-do-vrijdag  bereikbaar van 9.00 tot 11.00 op telefoonnummer 06 – 520 11 433 of via  automaatje@scala-welzijn.nl .

  Scala Welzijn
 • Rouwvervoer

  Rouwvervoer

   Zonder verwijzing 

  Iemand die u lief is naar zijn of haar laatste rustplaats brengen; dat is een verdrietig moment. Juist bij een uitvaart is het belangrijk dat alles tot in de puntjes netjes, stijlvol en verzorgd is. Het rouwvervoer hoort hier ook bij. Als u wilt weten wat Kort hierin voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op via 0516-422222.

  Onze chauffeurs zijn zich bewust van het belang van een waardig afscheid. Daarom zullen we te allen tijde alles doen om het rouwvervoer voor u tot in de puntjes te verzorgen. Een uitvaart of begrafenis is persoonlijk. We luisteren graag naar uw wensen en gaan samen in gesprek over de mogelijkheden.

  Kijk voor meer informatie op de website.

  Personenvervoer Kort
 • Leerlingenvervoer

  Leerlingenvervoer

   Zonder verwijzing 

  Leerlingenvervoer is er voor kinderen die naar speciaal onderwijs gaan en niet zelfstandig naar school kunnen reizen. Dit kan komen door een ziekte, handicap, of simpelweg doordat de school ver weg ligt. Vaak gaat het om verschillende speciale onderwijsinstellingen in Noord-Nederland. Kinderen die rolstoelgebonden zijn vervoeren wij uiteraard met aangepaste rolstoelvoertuigen. 

  Voor kinderen is structuur en regelmaat extra belangrijk. Wij werken daarom in dit vervoer zoveel mogelijk met vaste routes en vaste chauffeurs. Onze chauffeurs maken dagelijks deel uit van de routine van de kinderen; ‘s ochtends zijn zij het eerste contact buitenshuis en ‘s middags het eerste contact na een dag school. Juist op deze momenten kunnen de chauffeurs met wat extra aandacht een positieve bijdrage leveren aan een fijne dag voor de kinderen. Persoonlijke positieve aandacht combineren met een veilige en plezierige reis; dat is wat we doen.  

  Kijk voor meer informatie op de website.

  Personenvervoer Kort
 • Rijbewijs keuring

  Rijbewijs keuring

   Zonder verwijzing 

  Bent u 75 jaar of ouder? Dan wordt u gekeurd als u uw rijbewijs verlengt. Die keuring moet worden uitgevoerd bij een huisarts. Patiënten van de huisartsenpraktijk kunnen zich op de praktijk door de huisarts laten keuren. De kosten zijn € 50,- en dit bedrag moet contant worden betaald.

  U kunt telefonisch een afspraak maken voor de keuring.

  Wat moet u meenemen tijdens de keuring ?

  1. een legitimatiebewijs
  2. urine
  3. het vragenformulier van het CBR
  4. een bijgewerkt eigen medicatie-overzicht
  5. uw bril (wilt u er bij contactlenzen rekening mee houden dat u ze even uit zult moeten doen!)
  Huisartsenpraktijk Gezondheidscentrum
 • Elektrische duofiets

  Elektrische duofiets

   Zonder verwijzing 

  Wilt u fietsen, maar kunt u niet goed zelfstandig de weg op? Vindt u het leuk om er samen op uit te gaan?

  Deze Duofiets is een driewieltandem waarbij de gebruikers naast elkaar zitten. Een persoon stuurt, beiden kunnen trappen. De twee personen hebben beide goed zicht en kunnen goed met elkaar communiceren door de zitposities naast elkaar. De berijders kunnen zonder instap opstappen en de zittingen kunnen eenvoudig met een hendel op de gewenste zitafstand ingesteld worden. De zittingen zijn eventueel ook draaibaar waardoor het opstappen helemaal eenvoudig wordt.

  Met een elektromotor heeft u een trapondersteuning die het fietsen op deze modern vormgegeven duofiets helemaal geweldig maakt. De Duofiets wordt veel gebruikt door instellingen, tehuizen, particulieren en gemeenten bij personen die niet meer zelfstandig aan het verkeer kunnen deelnemen en is te huur (in de regio) bij Hulzinga Tweewielers.

  Hulzinga tweewielers
 • Groepsvervoer

  Groepsvervoer

   Zonder verwijzing 

  Gaat u een avond uit met een groep, een dagje weg of moet u een groep vervoeren die slecht ter been is? Bij Personenvervoer Kort bent u aan het juiste adres als het gaat om groepsvervoer. Geen zorgen om het vervoer als u Kort inschakelt om het groepsvervoer voor u te regelen. 

  Wij beschikken over comfortabele bussen waarmee maximaal 8 personen vervoerd kunnen worden. Onze taxibussen zijn tevens geschikt voor personen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten.

  In overleg is er veel mogelijk als het gaat om groepsvervoer. Neem contact met ons op via 0516-422222. We helpen u graag!

  Kijk op de website voor meer informatie.

  Personenvervoer Kort
 • Zakelijk vervoer

  Zakelijk vervoer

   Zonder verwijzing 

  Bent u op zoek naar zakelijk vervoer? Bijvoorbeeld omdat u zakenrelaties moet ophalen van het vliegveld of het treinstation? Heeft u zo’n drukke agenda dat u uw reistijd beter kunt gebruiken om te rusten of juist om te werken? Dan hebben wij een passende oplossing voor u. Wij bieden zakelijk vervoer aan precies zoals u het wenst.

  Onze chauffeurs zijn D1 en D2 gediplomeerd, representatief en betrouwbaar. Het is mogelijk om u te vervoeren in uw eigen auto of gebruik te maken van onze representatieve auto’s. Zo verzorgen wij veilig, vertrouwd en comfortabel vervoer zoals u het wenst. Al ons vervoer, ook het zakelijk vervoer bieden wij met aandacht. Wij aandacht voor vlot, veilig en comfortabel vervoer, u uw aandacht voor uw eigen zaken.  

  Kijk voor meer informatie op de website.

  Personenvervoer Kort
 • Gehandicaptenparkeerkaart

  Gehandicaptenparkeerkaart

   Met verwijzing 

  Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen in alle EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. U moet zich wel houden aan de lokale parkeerregels.

  Er zijn 3 soorten kaarten.
  Bestuurderskaart

  • U kunt minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken.
  • U kunt zelf auto rijden.

  Passagierskaart

  • U kunt minstens een half jaar niet verder dan 100 meter zelfstandig lopen. Ook niet met hulpmiddelen, zoals een stok of krukken.
  • U kunt niet zelf auto rijden. U heeft continu de hulp van een bestuurder nodig.

  U kunt ook een combinatie van een bestuurderskaart en een passagierskaart aanvragen. Bijvoorbeeld als u blijvend in een rolstoel zit.

  Instellingenkaart
  Het bestuur van een instelling waar mensen met een beperking verblijven, kan voor het vervoer van de bewoners een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen.

  Hoe werkt het?

  • De parkeerkaart staat op naam van een persoon.
  • De parkeerkaart staat niet op kenteken. U kunt de kaart voor elke auto gebruiken.
  • De parkeerkaart is maximaal 5 jaar geldig.

  Wat moet ik doen?

  • Aanvraagformulieren zijn af te halen bij het Gebiedsteam of u kunt ze downloaden van de gemeente website. 
  • Je kunt het formulier opsturen naar het Gebiedsteam.
  • Vragen? Neem contact op met het Gebiedsteam.

  Wil je direct iemand van ons team spreken? Dat kan:

  • Telefoon: (0516) 820 100 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur)
  • E-mail: gbt@ooststellingwerf.nl

  We hebben inloopspreekuren op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur op het gemeentehuis, 't Oost 11, 8431 LE Oosterwolde. 

  Iemand meenemen op gesprek?

  Je mag altijd iemand meenemen naar een gesprek met het Gebiedsteam. Bijvoorbeeld een vriend of familielid. Maar kan er niemand met je mee? Dan kun je gebruik maken van onafhankelijke clientondersteuning. De kosten hiervoor betalen wij, dus voor jou is het gratis.

  Als u een gehandicaptenparkeerkaart hebt aangevraagd dan wordt deze na goedkeuring aan u toegestuurd.
  Als een bestaande kaart verlengd moet worden dan zal er gekeken worden of er een medisch onderzoek nodig is.

   

  Gebiedsteam
  Productcode
  0002 Via gebiedsteam