Alle antwoorden op veelgestelde vragen

Wat houdt de sociale kaart in?

Op de sociale kaart kunnen inwoners en verwijzers via slimme zoekfilters snel en makkelijk organisaties en diensten vinden op het gebied van zorg, welzijn, werk, opvoeden, geldzaken, vrije tijd en meer.

Voor wie is de sociale kaart?

De sociale kaart is bedoeld voor inwoners met een vraag op sociaal gebied. Ook kunnen vrijwilligers en professionals de sociale kaart gebruiken om voor inwoners te zoeken naar geschikte voorzieningen in de buurt.

Welke organisaties staan op de sociale kaart (en welke niet)?

Op de sociale kaart staan organisaties, verenigingen en bedrijven en hun diensten op het gebied van zorg, welzijn, werk, opvoeden, geldzaken, vrije tijd en meer. Denk aan hulplijnen, zorgorganisaties, een jongerencentrum of een diëtist.

Jeugdhulpaanbieders staan niet op de sociale kaart. Heb je een verwijzing voor jeugdhulp? Een overzicht van alle jeugdhulpaanbieders vind je op de beschikbaarheidwijzer voor jeugdhulp in Friesland. https://app.beschikbaarheidswijzer.nl/app/wa?account=bswfrl&seltag=1

De activiteitenagenda www.uutgaon.nl biedt een overzicht van activiteiten in Ooststellingwerf, voor jeugd en volwassenen.

Op www.ooststellingwerf.nl/beweegplein vind je een overzicht van alle sport- en beweegmogelijkheden in de gemeente.

De gemeentegids is een magazine met namen en contactgegevens van tal van organisaties in onze gemeente. De gemeentegids vind je op www.ooststellingwerf.nl.

Hoe werkt de sociale kaart?

In de sociale kaart kun je via slimme zoekfilters gericht zoeken en organisaties én hun diensten vergelijken. In de linker menubalk staan filters waar je op kunt zoeken.

Hoe leg ik contact met een organisatie die ik vind?

Per organisatie of dienst zie je hoe je contact kunt leggen met de organisatie waar je interesse in hebt. De gemeente beheert deze site, maar kan er niet voor zorgen dat contactpersonen van organisaties contact opnemen als je hen hebt gebeld, gemaild of via hun site contact hebt opgenomen.

De organisatie reageert niet, wat nu?

De gemeente beheert de sociale kaart, maar kan er niet voor zorgen dat contactpersonen van organisaties contact opnemen als je hen hebt gebeld, gemaild of via hun site contact hebt opgenomen. Merk je na meerdere pogingen via telefoon en mail dat er geen reactie komt, geef dit dan svp door via telefoonnummer 085 - 40 195 40 want dan klopt er misschien iets niet in de contactgegevens op de sociale kaart. Alvast dank.

Van wie is de sociale kaart?

De sociale kaart wordt beheerd door de gemeente Ooststellingwerf. De gemeente werkt samen met het bedrijf Steunwijzer om te zorgen dat de sociale kaart goed werkt.
We kunnen niet voorkomen dat informatie soms niet helemaal juist is. Elke organisatie is zelf verantwoordelijk dat de informatie op de site klopt. Mis je informatie of klopt er iets niet? Fijn als u dit meldt! Dat kan via het contactformulier op de homepagina of bel 085 - 40 195 40 (Steunwijzer).

Ik mis iets of zie een fout op de sociale kaart. Wat nu?

Mis je informatie of klopt er iets niet? Meld dit dan via het contactformulier op de homepagina of bel 085 - 40 195 40. Dankjewel!

Hoe leg ik contact met de sociale kaart?

Heb je tips, vragen of opmerkingen over de sociale kaart? Neem contact op via het contactformulier op de homepagina of bel 085 - 40 195 40 (Steunwijzer). Steunwijzer is het bedrijf dat de gemeente Ooststellingwerf helpt bij alles rondom de sociale kaart.

Hoe leg ik contact met de sociale kaart?

Heb je tips, vragen of opmerkingen over de sociale kaart of wilt u met uw organisatie op de sociale kaart staan? Neem contact op via het contactformulier op de homepagina of bel 085 - 40 195 40 (Steunwijzer). Steunwijzer is het bedrijf dat de gemeente Ooststellingwerf helpt bij alles rondom de sociale kaart.